Avtorice: Tatjana Šubic, Darja Mavrin, Polonca Leskovar Mesarič

Cena: 28,00 EUR

ISBN: 978-961-95314-4-0

Format: 296 strani, 190 x 270 mm, mehka vezava

Primerno za: dijake programov Mesar in Živilsko prehranski tehnik, svetovalce na terenu Kmetijsko gozdarske zbornice, ki organizirajo izobraževanja in svetovanja o predelavi mesa na kmetijah oz. turističnih kmetijah ter za vse ljubitelje priprave jedi doma.

Poleg osnov razseka mesa bomo v knjigi izvedeli več o izdelavi mesnih izdelkov: od pripomočkov, ki jih pri izdelavi potrebujemo do tehnoloških postopkov priprave mesnih izdelkov in mesnih pripravkov ter njihovem skladiščenju.

V knjigo so avtorice vključile tudi poglavje o prodaji mesa in mesnin, v katerem lahko izvemo več o opremljanju mesa in izdelkov iz mesa za prodajo ter o kategorizaciji posameznih vrst mesa za prodajo.

Za vse gurmane pa je vključeno tudi poglavje o postopkih kulinarične priprave mesa.