PIPIN IN PIPINOVA KNJIGA

Pipinova knjiga je dobila ime po Pipinu, mešancu, ki smo ga posvojili iz Društva za zaščito živali v Kranju. Bil je majčken nagajivec, neverjetno lep in strašansko prijaznega značaja. Ime so mu nadeli že v zavetišču, kamor so ga pripeljali iz družine preveč navdušene babice, ki ga je kupila vnukom za novoletno darilo, prej pa pozabila vprašati starše, če si psa želijo. Ker je bil Pipinov prihod povezan z ustanovitvijo naše družinske založbe, je bilo skoraj samoumevno, da je ta dobila ime Pipinova knjiga.

Od ustanovitve dalje izdajamo “poučne knjige”, bodisi v obliki formalnega izobraževanja, pa tudi tiste, ki so poučne na drugačen način, in nam pripovedujejo morda o duševnih stiskah, ali pa težavah živali v zavetiščih drugod po svetu.

Ena od knjig, ki je prišla na naše knjižne police konec lanskega leta, in spada v kombinacijo obeh omenjenih področij, so PASJI DNEVI Ericke Waller, čustvene pisateljice z otoka, mame treh deklic in treh pasjih nadobudnežev, ki se je tudi sama srečala z marsikatero duševno stisko, pri prebroditvi katere so ji pomagali njeni štirinožni prijatelji. Knjiga, četudi zasnovana kot vzporedna zgodba treh ljudi, ki jim na prvi pogled ni nič skupnega, razkriva različne tabuje človekovih težav, o katerih tudi danes premalo naglas govorimo. Žalovanje, samo-poškodovanje, nasilje v družini, odvzem otroka, iskanje lastnega jaza, sprejemanje samega sebe, je le nekaj tistih tem, ki se jih dotakne pisateljica. Pri spopadanju z vsemi težavami nudi glavnim protagonistom oporo človekov najzvestejši prijatelj, pes.

Ker smo Pipina posvojili iz Društva za zaščito živali v Kranju, kamor smo šli iskati tudi njegovega »bratca« Rufija (ki bo dobil svoj blog v nadaljevanju tedna), smo se odločili, da od vseh prodanih izvodov Pasjih dni do konca tega leta, podarimo 10 % Društvu za zaščito živali v Kranju.

Hkrati vas vabimo, da nam pošljete slike vaših štirinožnih prijateljev na naslov This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ter nam poveste, kako ste vi našli svojega zvestega spremljevalca, in z nami delite kakšen trenutek, ko vam je ta pomagal prebroditi težave.

Če ne bi bilo Pipina, verjetno ne bi bilo Pipinove knjige, kot jo poznamo danes. In če ne bi bilo Pipina na Škotskem, potem bi bilo prvo leto življenja v tujini bistveno težje.

Mina