Avtor: Vid Gregorač

Cena: 20,10 EUR

ISBN: 978-961-94987-3-6

Format: 228 strani, 190 x 270 mm, mehka vezava

Primerno za: dijake in učitelje pri modulu Gradbeni inženirski objekti in Projektiranje gradbenih inženirskih objektov v programu Gradbeni tehnik. Zaradi razširjene vsebine je učbenik lahko koristen pripomoček študentom gradbeništva, geologije in geotehnologije ter vsem tistim inženirjem geologije, ki delujejo na področju gradbeništva.

Je prvi tovrstni učbenik pisan v skladu z novim standardom Evrokod-7, tako da bo gotovo služil tudi inženirjem in tehnikom v praksi.

V učbeniku so razumljivo razloženi osnovni pojmi s praktičnimi napotki za izvajalca del, ki zadostujejo za nivo predvidenega izobraževanja. Posameznim poglavjem so dodani računski primeri, ki pripomorejo k še boljšemu razumevanju zahtevnega gradiva. V učbeniku je razložena tudi uporaba Evrokodov. Vsebina učbenika Mehanika tal, zemeljska dela in temeljenje je strokovno v celoti primerljiva s podobnimi tujimi učbeniki ... (prof. dr. Uroš Bajželj, univ. dipl. inž. rud. in geoteh.)

Učbenik podaja celovit pogled na problematiko mehanike tal, zemeljskih del in temeljenja. Zasnova učbenika je pregledna, odlikujejo ga avtorske fotografije in sheme. Dijaki se bodo lahko k učbeniku vračali tudi kasneje, saj je v njem pregledno in razumljivo podano gradivo, ki ga bodo potrebovali pri nadaljnjem študiju gradbeništva. Učbenik v vsebinskem pogledu ustreza sodobnim znanstvenim pogledom ...
(Ljubomir Milenković, univ. dipl. inž. grad.)