Avtorica: Rachel Mulligan
Prevedla: Mina Mušinović
Cena: 21,00 EUR
ISBN: 978-961-94079-9-8
Format: 159 strani, 190 x 235 mm, trda vezava
Primerno za: vse, ki si želijo izboljšati počutje z dodajanjem naravno kisanih živil v vsakodnevni jedilnik.
V knjigi so razložene osnove naravnega kisanja, poleg tega pa so podani tudi nasveti o številnih zdravilnih učinkih, ki jih s seboj prinaša ta starodavni način obdelave živil, in s tem o dobrobiti za naše telo ob vključitvi fermentirane hrane v naše vsakodnevne prehranjevalne navade.
Fermentirani pripravki vsebujejo veliko količino koristnih bakterij, ki se pri prehranjevanju ponovno naselijo v našem črevesju, s čimer se poveča biotska raznovrstnost črevesnega mikrobioma. Fermentirana hrana bo pripomogla k lažji prebavljivosti surovih sestavin, zaradi česar bo naš prebavni sistem lažje absorbiral vitamine in minerale.